Buitendetectie

Betrouwbare detectie in een buitenomgeving is niet altijd eenvoudig door loslopende dieren, beweging van takken en bladeren, temperatuurschommelingen…

 

OPTEX heeft voor de buitendetectie dan ook speciale outdoor detectoren ontwikkeld die deze bronnen van storingen er zo efficiënt mogelijk uit filteren.

 

Voor buitendetectie bestaan er verschillende detectiemethoden waaronder de meest bekende de Passief Infrarood detector en de Actief Infrarood Detector zijn.

 

OPTEX maakt voor zijn Passief Infrarood detectoren gebruik van het “Meervoudig Detectie Patroon” welke in combinatie met een dubbel afgeschermd detectie-element zorgt voor een uiterst betrouwbare detectie van ongeoorloofde indringers.

 

Actief infrarood detectoren werken met een zender en een ontvanger waardoor een infrarode straal loopt. Meestal worden er meerdere stralen toegepast omdat anders het omzeilen van deze beveiliging te makkelijk zou zijn.

 

Door het alarmsysteem te splitsen in meerdere gebieden kan bijvoorbeeld de oprit of de tuin bewaakt worden terwijl men in het woonhuis vrij kan bewegen.