Veelgestelde vragen

Mijn alarmsysteem heeft geen telefoonlijn meer om door te melden naar de meldkamer.

Door een IP converter te plaatsen oftewel een alarm over IP module is er geen telefoonlijn voor uw alarmsysteem nodig. De IP converter AoIP(aanbieding) wordt gekoppeld aan de telefoonkiezer van uw huidige alarmsysteem en meldt door via het internet.

Wordt de politie of brandweer automatisch gewaarschuwd?

Bij de bemande meldkamer ontvangen de door u opgegeven contactpersonen een melding. Indien de situatie hierom vraagt waarschuwen wij direct de hulpdiensten.

Wat kost een meldkamer abonnement?

Een meldkamerabonnement bieden wij u aan voor 160,00 euro, exclusief 21% BTW

Hoe kan ik een telefoonnummer wijzigen van een waarschuwingsadres?

Om uw waarschuwingsadressen te wijzigen kun u telefonisch contact op nemen met onze klantenservice via het telefoonnummer 045-5610661 of stuur een mail naar info@alarmhuis

Wat gebeurt er bij een alarmmelding?

Bij een alarmmelding wordt er direct contact opgenomen met de door u opgegeven waarschuwingsadressen. Indien deze contactpersonen iets verdachts signaleren kunnen zij direct contact opnemen met politie of brandweer. Bent u en de door u opgegeven contactpersonen onbereikbaar, dan kan de meldkamer direct contact opnemen met politie of brandweer.

Heb ik een noodstroomvoorziening nodig bij een alarm over IP module?

Ja. Conform de AoIP voorschriften genoemd in de VRKI moet de UPS voor de router worden aangesloten op dezelfde 230V eindgroep waarop het alarmsysteem is aangesloten. Het melden van uitval 230V moet binnen 2 minuten.

Hoe krijg ik een certificaat voor mijn alarmsysteem voor de verzekering?

Zodra het alarmsysteem voldoet aan de eisen genoemd in de VRKI kan Alarmhuis een opleverbewijs of een certificaat verstrekken.

Waaraan moet een alarmsysteem voldoen om een Borg certificaat of VEB attest te krijgen?

De eisen waaraan een alarmsysteem moet voldoen zijn vastgelegd in de VRKI. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met onze adviseurs via het telefoonnummer 045-5610661

Is een meldkamer voor mijn alarmsysteem verplicht?

In de VRKI staat dat bij beveiligingsklasse 2 of hoger een meldkamer verplicht is, de doormelding moet voldoen aan de eisen AoIP VKRI 2014

Wat wordt bedoeld met een Single Path verbinding?

Er is een alarmtransmissiepad, bij SP1 is er een controlemelding per 32 dagen naar de GSM, bij SP2 is er een enkelvoudig transmissiepad met een controlemelding om de 25 uur naar de meldkamer.

Wat wordt bedoeld met een DP oftewel een Dual Parh verbinding?

Een Dual Path verbinding heeft 2 verbindingen, een via internet en een back-up verbinding via de GPRS. Bij utval van het primaire transmissiepad verloopt de alarmtrasmissie naar de PAC via het secundaire pad.

Kan een SP1 of een SP2 transmissie altijd gebruikt worden?

Alarmtransmissiesystemen op basis van een SP-oplossing zijn niet geschikt oor objecten met een hoog inbraakrisico.

Wat wordt bedoeld met een DP1 transmissie?

Bij een DP1-transmissiesysteem geschiedt de controlemelding op zowel het primaire als secundaire transmissiepad eens per 25 uur.

Wat wordt bedoeld met een DP2 transmissie?

Een controlemelding per 30 minuten op primaire lijnverbinding naar een PAC. Een controlemelding per 25 uur op secundaire lijnverbinding (back-Up) naar een PAC. LET OP: bij uitval van primaire verbinding na 30 minuten.

Waaraan moet een DP3 transmissie voldoen?

Een controlemelding per 3 minuten op primaire lijnverbinding naar een PAC. Een controlemelding per 25 uur op secundaire lijnverbinding (back-up) naar een PAC. LET OP: bij uitval van primaire verbinding na 3 minuten. De primaire en secundaire lijnverbindingen zijn gescheiden van elkaar werkende transmissiepaden. Bij sabotage of storing (gevolg uitval) van primaire lijnverbinding mag geen invloed hebben op de juiste werking van de 2de lijnverbinding.

Wat wordt bedoeld met VRKI?

De VRKI is de Verbeterde Risico Klassen Indeling. In de nieuwste versie van de VRKI staan onder andere de eisen vermeld waaraan de alarmtransmissie over IP moet voldoen. De VRKI hanteert de Europese normen EN50136-1 en de NPR816, maar wijkt op enkele punten hiervan af. Zo stelt de VRKI eisen aan de noodstroomvoorziening, het wel of niet toepassen van een back-up verbinding, et cetera.